Fizioterapija Kranj tudi na vašem domu

Fizioterapija Kranj vam nudi različne fizioterapije, ki vam bodo pomagale pri zdravljenju, vašim okvaram in boleznim. Zdravljenje lahko poteka na vašem domu, kar je tudi zelo priporočljivo. Namenjeno je predvsem za starejše slabše pokretne osebe in gibalno ovirane osebe. Fizioterapije je potrebna po poškodbah, po operaciji mišičnega in skeletnega sistema, kjer se tudi pojavijo komplikacije zdravljenja. Fizioterapija Kranja vam pomaga po možganski kapi, pri živčno-mišičnih obolenjih, npr. parkinsonizem, ter pri dlje trajajočih bolečinah in omejitvah pri gibanju.

Fizioterapija Kranj zdravi nevrološke bolezni, preko metod, ki se dopolnjujejo

Fizioterapija Kranj se še posebej posveča rehabilitaciji oseb z nevrološkimi bolezni. To so osebe po poškodbah centralnega in perifernega živčevja, natančneje fizioterapija pacientov po travmatskih poškodbah možganov, zdravljenje multiplo skleroze, Parkinsonove bolezni, ter tudi fizioterapija po možganski kapi. Metode, ki jih obravnavajo ob zdravljenju bolnikov z nevrološkimi bolezni so bobathov pristop, je terapija namenjena motnjami funkcioniranja, gibanja, njegove drže po okvari živčevja; motorično učenje je namenjeno gobalnimi nalogami, ki spodbujanjo učenje in okrevanje gibanja; nevromišični taping je namenjen k spodbujanju mišic in samozdravljenju telesa, ter PNF (poprioceptivna nevromuskularna facilitacija), za pozitiven pristop k bolniku, da sprejme terapije k svojem vsakdanjem življenju, ki mu bodo pomagale za čimprejšnje okrevanje in boljše gibanje.

Za več informacij kliknite tukaj.

Nevrološki bolniki, ki jih zdravi fizioterapija Kranj

Do nevrološke bolezni lahko pride zaradi različnih razlogov, ki povzročajo okvaro živčevja. Kadar gre za možgansko kap ali katero koli bolezen, kjer so oškodovani možgani, potem je zdravljenje vsekakor priporočljivo vsakemu bolniku v domačem okolju, ker mu pomagajo fizioterapevt in tudi domači ljudje s katerimi preživlja veliko svojega časa. Tako bo zdravljenje bolj učinkovito z več motivacijami. Najprej je potrebo določiti kakšne so njegove kvalitete gibanja in ravnotežja po poškodbi in šele na to se določi kakšno terapijo potrebuje in kje jo bodo izvajali. Če lahko pacient sam obišče ambulanto, potem se lahko dogovorijo tako, drugače pa fizioterapevt obišče bolnika tudi na domu, kar pa je najbolj priporočljivo. Bolniki z možganskimi boleznimi so obravnavani celo življenje in učenje, ki poteka po njegovi poškodbi se nikoli ne zaključi, ker njegova terapija poteka preko učenja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.