Hernija

Hernija je v bistvu ime za živec in obolenje je dobilo takšno ime ravno po njem, ker se zaradi izobčenja medvretenčne ploščice ta živec stisne in s tem povzroča težave. Najpogosteje se bolečina, ki jo povzroča hernija, pojavlja na ledvenem delu hrbtenice, v boku in stegnih in se nadaljuje navzdol po nogi do kolena. Pri nekaterih primerih pa je možno, da se bolečina pojavlja tudi do stopal.

Hernija lahko prizadene eno nogo ali pa obe nogi, prav tako pa je odvisno tudi s kakšno intenzivnostjo se pojavi. Pri nekaterih bolnikih se pojavi tudi mravljinčenje, odrevenelost nog in celo inkontinenca. To so zelo resni znaki, ki jih je potrebno nemudoma sporočiti zdravniku, saj lahko zelo kmalu nastane nepopravljiva škoda, tudi v samo dvanajstih urah. Hernija je resno obolenje, ki ga je potrebno jemati z vso strogostjo in ga ne smemo podcenjevati.

Hernija je obolenje, ki ima različne intenzivnosti in je zato prenašanje odvisno tudi od posameznikovega osebnega praga bolečine, ki določa, kolikšna bolečina je zanj še sprejemljiva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja