Hernija lahko povzroča hude bolečine

hernijaHernija se kaže kot bolečina, ki izvira iz ledvenega dela hrbtenice, bolečina pa se lahko širi navzdol po nogi v stegno in še nižje dol do stopala. Hernija pa se lahko pojavlja tudi kot mravlinčenje in pri nekaterih primerih, ko je obolenje precej hudo, lahko pride tudi do izgube mišične moči v nogah. To lahko vodi tudi do tega, da postane hoja tako neznosna, da bolnik obsedi.V najhujših primerih, ko se pojavi hernija, lahko pride tudi do izgube kontrole nad izločanjem urina in blata, to pa se lahko nadaljuje tudi v popustitev mišic v nogah. V takšnih primerih je potrebno urgirati takoj. Hernija je tako huda, da lahko pusti trajne in nepopravljive posledice na bolniku in je zato potrebna operacija najmanj v dvanajstih urah od pojavitve teh simptomov.

Prizadeta oseba, ki ga muči tako huda hernija, mora dobiti napotnico za urgentno operacijo na ortopedski kliniki. Če pa so simptomi mnogo bolj blagi, potem je postopek diagnosticiranja manj invaziven in grozeč. Opravi se rentgen, magnetna resonanca in računalniška tomografija.

Hernija je obolenje, ki ima različne intenzivnosti in je zato prenašanje odvisno tudi od posameznikovega osebnega praga bolečine, ki določa, kolikšna bolečina je zanj še sprejemljiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *