Bolečine v vratu

bolecine-v-vratuBolečine v vratu se pojavljajo zelo pogosto pri posameznikih, ki veliko presedijo za računalnikom ali pa za knjigo, ki jo imajo položeno na mizi. Večino teh težav lahko rešimo že s tem, da imamo pravilno telesno držo med temi opravili. Bolečine v vratu lahko z uporabo primerno nameščenega stola, ki je prilagojen naši višini in višini mize, popolnoma izločimo iz seznama težav, ki nas pestijo. Največkrat so bolečine v vratu nastale zaradi prenapetosti vratnih mišic. Lahko pa se zgodi tudi zaradi tega, ker smo vrat sunkovito premaknili v levo ali desno smer.

Če smo imeli vrat veliko časa v statičnem položaju, tako da je pogled usmerjen dlje časa v eno točko, lahko s sunkovitim gibom povzročimo tako imenovani “heksenšus”. Bolečine v vratu pa si lahko naprtimo tudi med spanjem, zato ker imamo glavo nameščeno na neroden ali neprimeren način. Bolečine v vratu, ki nastanejo kot posledica nepravilne telesne drže, zakrčenosti vratnih mišic ali “heksenšusa” ne zdravimo z zdravili, ampak si lahko le pomagamo s kakšnimi protibolečinskimi sredstvi in vratno opornico narejeno iz brisače. Predvsem pa velja poudariti, da se bolečine v vratu lahko popolnoma otresemo s tem, da uporabljamo kvalitetnejše stole in v življenje vključimo telovadbo.

Bolečine v vratu se pojavljajo zelo pogosto pri posameznikih, ki veliko presedijo za računalnikom ali pa za knjigo, ki jo imajo položeno na mizi. Večino teh težav lahko rešimo že s tem, da imamo pravilno telesno držo med temi opravili. Bolečine v vratu lahko z uporabo primerno nameščenega stola, ki je prilagojen naši višini in višini mize, popolnoma izločimo iz seznama težav, ki nas pestijo. Največkrat so bolečine v vratu nastale zaradi prenapetosti vratnih mišic. Lahko pa se zgodi tudi zaradi tega, ker smo vrat sunkovito premaknili v levo ali desno smer. Če smo imeli vrat veliko časa v statičnem položaju, tako da je pogled usmerjen dlje časa v eno točko, lahko s sunkovitim gibom povzročimo tako imenovani “heksenšus”.

Bolečine v vratu pa si lahko naprtimo tudi med spanjem, zato ker imamo glavo nameščeno na neroden ali neprimeren način. Bolečine v vratu, ki nastanejo kot posledica nepravilne telesne drže, zakrčenosti vratnih mišic ali “heksenšusa” ne zdravimo z zdravili, ampak si lahko le pomagamo s kakšnimi protibolečinskimi sredstvi in vratno opornico narejeno iz brisače. Predvsem pa velja poudariti, da se bolečine v vratu lahko popolnoma otresemo s tem, da uporabljamo kvalitetnejše stole in v življenje vključimo telovadbo.